Aanbod schoolreizen TOS Aanbod volwassenenreizen TOS Algemene informatie en nuttige tips Sfeerbeelden van de reizen Contacteer TOS Travel
Welkom bij Tos Travel!  
Schoolreizen, groepsreizen en studiereizen  

Algemene Informatie en nuttige tips

Reserveer tijdig

Een vroege vrijblijvende optie nemen op verblijf en transport kost u niets en is meestal wel een noodzaak, ook al kent u het juiste aantal deelnemers nog niet.

Het aantal verminderen kan later nog, maar dan bent u wel zeker van plaatsen. Sommige groepen reserveren reeds meer dan een jaar bij voorbaat.

Het verblijf

Vele scholen kiezen voor een verblijf in gastgezinnen (min. 2 nachten) met 2 tot 4 leerlingen per gezin. Het ontbijt en het avondmaal krijgen de leerlingen in het gezin, voor ’s middags krijgen ze een lunchpakket mee. Deze formule geeft aan de leerkrachten tevens een grotere flexibiliteit.

Uiteraard kan ook verbleven worden in jeugdherbergen of budgethotels. Voor deze laatste categorie kan men meestal kiezen voor kamers met of kamers zonder eigen sanitair (voor de leerlingen). Deze formule is dan weer interessant voor groepen die ook ’s avonds een gevuld programma hebben in bijv. Londen of Parijs.

Het transport

De autocar

TOS Travel werkt enkel met gerenommeerde autocarbedrijven, zoveel mogelijk uit uw eigen regio. Onze prijzen zijn berekend op bussen van 50 zitplaatsen die meestal zonder problemen kunnen vastgelegd worden. Grotere autocars (tot 80 plaatsen) zijn daarentegen schaarser en moeten tijdig gereserveerd worden. Met andere woorden hoe later op het schooljaar, hoe moeilijker het wordt om nog grote bussen te vinden...

De Europese wetgeving voor transport wordt -terecht- streng gecontroleerd en heeft een invloed op het programma van uw reis. Aldus is vooral de eerste dag van uw reis belangrijk als u vroeg wenst te vertrekken.

Inderdaad de maximum toegelaten prestatie van de chauffeur is 15 uur per dag, te rekenen vanaf de busgarage; indien de uitstap langer zou duren moet een tweede chauffeur ingeschakeld worden. En gedurende deze 15 uur mag de chauffeur maximum 9 uur rijden ( 2 x 4u30).

Bedenk dat in Londen en Parijs het zeer moeilijk is voor een bus wat betreft files en parkeergelegenheid; dit zorgt vaak voor groot tijdverlies. Daarom is het vaak interessant om de metro te gebruiken in deze steden.

De ferry

U moet zorgen dat u ongeveer 45 minuten voor het vertrek aan de incheckbalie bent in Calais of Dover.

Van ons krijgt u een passagierslijst waarop u (per autocar) de namen van alle deelnemers vermeldt en die u afgeeft aan de balie in Calais of Dover.

Verzekeringen en reisdocumenten

Controleer of de verzekeringen in orde zijn en voldoende dekking bieden: ziekteverzekering langs de mutualiteit, ongevallenverzekering langs de school, eventueel aansprakelijkheidsverzekering langs de ouders (“familiale”).

Een Belgische identiteitskaart volstaat als reisdocument voor alle Belgen of deelnemers met een dubbele nationaliteit. Niet-EU personen die een paspoort (met foto) hebben van hun land zijn eveneens in orde. In andere gevallen of als u twijfelt, gelieve ons hierover te consulteren.

© Tos Travel